Bizi Takip Edin!

Klinik Çalışmalar

Cilt Güzelliği

(1) Asserin, J. et al., 2015. The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: evidence from an ex vivo model and randomized, placebo-controlled clinical trials. Journal of Cosmetic Dermatology, doi: 10.1111/jocd.12174

(2) Peptan® Beauty Ex Vivo Study Whitepaper

(3)Transparency Market Research (2015)

(4) Cosgrove, M.C. et al.,(2007) Dietary nutrient intakes and skin ageing apeearance among middle-aged American women. American Journal of Clinica Nutrition , 86(4): 1225-1231

(5)Willen,DM, Sorrel,JM,Lekan,CC,Davis, BR and caplan, Al, Patterns of Glycosaminoglycan/Proteoglycan immunostaini,ng in human Skin during aging.Journal of investigative Dermatology

(6) Ohara H, et al. (2010) Collagen derived dipeptide, proline-hydroxyproline, stimulates cell proliferation and hyaluronic acid synthesis in cultures human dermal fibroblasts. Journal of Dermatology., 37: 330-338

(7)Carrino, DA., Sorrel, JM. And Caplan,AL., Age related changes in the proteoglycans of human skin. Arch Biochem Biophys 373(1), 91-101 (2000)

Decrease in collagen fragmentation after intake of Peptan at week 0, 4 and 12
image1

Kollajen dokusunun Fragmantasyonunun azalması
Peptan® F kullanılarak placeboya karşı yapılan bir çalışmada (106 kadın, 40-65 yaş, günde 10gm Peptan® - 3aylık kür) ; kollajen fragmantasyonunda 12 hafta Peptan® kullanımı sonucunda %31 azalma elde edilmiştir. Böylece Peptan®’ın cilt yaşlanmasının etkilerini tersine çevirdiği gözlemlenmiştir.

Increase in collagen density after intake of Peptan at week 0, 4 and 12
image2

Kollajen dokusunun Yoğunluğunun artması (1)
Peptan® F kullanılarak placeboya karşı yapılan bir çalışmada (106 kadın, 40-65 yaş, günde 10gm Peptan® - 3aylık kür) ; kollajen yoğunluğunda, 12 hafta Peptan® kullanımı sonucunda %9 artış sağlanmıştır. Peptan®’ın anti-ageing etkisi, cilt dokusu ve bütünlüğünü koruyarak sağladığı gözlemlenmiştir.

Increase in skin hydration after intake of Peptan at week 0, 4 and 12
image3

Kollajen sentezinin stimüle edilmesi (1)
Peptan® F kullanılarak placeboya karşı yapılan bir çalışmada (33 kadın, 40-59 yaş, günde 10gm Peptan® – 2 aylık kür); cilt hidratasyonunun 8 hafta Peptan® kullanımı sonucunda %28 artması sağlanmıştır. Peptan®’ın cilt nemlendirme etkisinin cildin katmanlarında nemi koruyarak sağladığı gözlemlenmiştir.

Surface percentage occupied by acid GAGs in the basal layer
image4

Hyaluronik asit (GAG) sentezinin stimüle edilmesi (1)
Peptan® kullanılarak yapılan bir ex vivo çalışmada epidermisteki GAG (glycosaminoglycan) miktarının %+745 arttığı ve bu artışın hyaluronik asit olduğu bilinmektedir. Peptan®’ın cildin nem seviyesini, epidermiste hyaluronik asit üretimini arttırarak sağladığı gözlemlenmiştir.

image5

image6

image7

image8

Derin kırışık oluşumunun önlenmesi
Peptan® kullanılarak yapılan bir ciltteki derin kırışıklıkların, 3 aylık kür sonucunda %30 oranında azaldığı gözlemlenmiştir.

Sağlıklı Yaşlanma ve Eklem & Kemik Sağlığı

(8) Dar. Q. Et al,2017.Daily oral consumptionof hydrolized type 1 collagen is chondroprotective and anti inflammatory in murine posttraumatic osteoarthrhitis.Plos One 12(4) e0174705

(9)Dar.Q.A et al. 2016. Oral hydrolyzed Typ 1 collagen induces chondrogeneration and inhibits synovial inflammation in murine posttraumatic osteoarthritis. Osteoarthritis and cartilage. 24:S532-S533

(10) Peptan® Whitepaper: Unravelling the mechanisms behind the Joint Health Effects of Collagen peptides

(10)Deneault. A. Et al.,2015, Biological effect of hydrolyzed collagen on bone mechanism. Critical reviews in Food Science and Nutrition,10:1040-8398

(11)Jiang. J.X. et al. (2014). Collagen peptides improve knee osteoarthritis in elderly women; a 6 month randomized, double-blind placebo-controlled study.Agro Food Industry Hi Tech, 25:19-23

(12)Deneault. A. Et al.,2014, Hydrolyzed collagen contributes to osteoblast differentiation in vitro and subsequent bone health in vivo.Osteoarthritis and cartilage,22:131

(13)N.E.P Deutz, et al., 2014, Protein intake and exercise for optimal muscle function with ageing: Recommendations from ESPEN Expert Group Clinical Nutrition 33(6),929-936

(14)C.Castelo-Branco, et al., 2014,Relationship between Skin collagen and bone changes during aging. Maturitas 18, 199-206

(15)Guillerminet.F. et al.2012.Hydrolized collagen improves bone status and prevents bone loss inovarietomized C3H/HeN mice.Osteoporosis International,23(7);909-1919

(16)Guillerminet.F. et al.2010.Collagen peptides improves Bone metabolism and Biomechanical parameters in ovarietomized mice: an in-vitro and in-vivi study.Bone, 46:827-834

(17)Hays N.P. et al.,2009, Effects of whey and fortified collagen hydrolysate protein supplements on nitrogen balance and body composition in older women. Journal of America dietetic Associaiton, 109:1082-1087

(18)A.G.Andranavario, et al., Growth on type 1 collagen promotes expression of osteoblastic phenotype in human osteosarcoma MG-G3 cells.Journal of Cellular Physiology 153, 256-265 (19929

image9

image10

Kıkırdak degradasyonunun önlenmesi (10)(11)
Peptan® kullanılarak yapılan klinik çalışma sonucunda 3 ve 6 aylık sonuçlar, kıkırdak sentezinin artarak kıkırdak dokusunun yeniden yapılanmaya başladığı gözlemlenmiştir. Rochester Üniversitesi tarafından yapılan bir in vivo çalışma da Osteoartritli kemik üzerinde 3 ve 12 haftalık periyotlarda proteoglycan üretiminin artması sonucunda bariz bir kıkırdak yapılanması gözlemlenmiştir.

image12

image13

image14

Kemik mineral yoğunluğunun artması (15)(16)(23)
Peptan® kullanılarak yapılan in- vivo çalışma sonucunda 12 haftalık peptan kullanımı ile kemik yoğunluğunda artış ve aynı zamanda kemik kuvvetinde yaklaşık 3 ay sonucunda %6.9 artış gözlemlenmiştir.

image15

image16

Eklem rahatsızlıklarında azalma (8)(9)(11)
Peptan® kullanılarak yapılan plasebo kontrollü klinik çalışma sonucunda 3 ve 6 ay boyunca günlük oral Peptan® kullanımı ile eklem ağrısı ve eklem katılığında %24 iyileşme, eklem enflamasyonunda ise bariz azalma gözlemlenmiştir.

Sporcu Desteği

(9) Dar.Q.A et al. 2016. Oral hydrolyzed Typ 1 collagen induces chondrogeneration and inhibits synovial inflammation in murine posttraumatic osteoarthritis. Osteoarthritis and cartilage. 24:S532-S533

(11) Jiang. J.X. et al. (2014). Collagen peptides improve knee osteoarthritis in elderly women; a 6 month randomized, double-blind placebo-controlled study.Agro Food Industry Hi Tech, 25:19-23

(19) Shaw, G. Et al., 2016. Vitamin C enriched gelatin supplementation before intermittent activity augments collagen synthesis. American Journal of Clinical Nutrition,doi:10.3945/ajcn. 116. 138594

(20) Zdieblik,D.et al., 2015, Collagen peptides supplementation in combination with resistance training improves body composition and increases muscle strength in elderly sarcopenic men: A randomized controlled trial. British journal of nutrition, 114 (08):1237-1245

(21) Shigemura, Y. Et al., (2014). Dose dependent changes in the levels of free and peptide forms of hydroxyproline in human plasma after collasen hydrolysate ingestion.Food Chemistry 159:328-332

(22) Wienicke, E., 2011, In performance Explosion in Sports- an anti ageing concept. Meyer&Meyer Fachverlag und Buchhandel GmbH , ISBN-10:1841263303

(23) Rousselot Unpublished data (2011)

(24) Euromonitor International: Trends and developments in Sports Nutrition

(25) Veldhorst, M.A. et al., (2009) A breakfast with alpha-lactalbumin , geletin or gelatin TRP lowers energy intake at launch compared with a breakfast with casein,soy,whey,whey GMP.Clinical nutrition 28(2): 147-155

(17) Hays, N.P., et al.,2009. Effects of whey and fortified Collagen hydrolysate Protein supplements on nitrogen balance and body composition in Older woman. Journal of American Dietetic association, 109(6):1082-1087

(26) Benito-Rulz P. Et al. (2009) A randomized controlled trialon the efficacy and safety of a food ingredient collagen hydrolysate for improving joint comfort. International Journal of Food Sciences and Nutrition 60: 99-113.

(27) Clark,K.L. et al., 2008, 24 week study on the use of collagen hydrolysate as a dietary supplemnt in athletes with activity related joint pain. Current medical research and opinion. 24(5): 485-1496.

(28) Campbell, B. Et al. (2007).International Society of Sports Nutrition position stand: Protein and exercise.Journal of the International Society of Sports Nutrition 4(1),8.4-8

(29) Minaguichi, J. Et al. (2005), Effects of ingestion of collagen peptide on collagen fibrils and lycosaminoglycans in Achilles tendon, Journal of Nutrition Science and Vitaminology. 51:169-174

(30) Paddon-Jones, D. Et al. 2004, Potential Ergogenic Effects of Arginine and Creatine Supplementation. The Journal of Nutrition. 134(10): 28885-28945

(31) Campbell, B. Et al. (2004), The Ergogenic potential of arginine. Journal of the International Society of Sports Nutrition 1(2):35-38

(32) Elam. R.P. Effect of arginine and ornithine on strength, lean body mass and urinary hydroxyproline in adult males.Journal of Sports Nutrition, 29:52-56

(33) Hembree,W.C. et al. Arginine infusion and growth hormone secretion.Lancet 1(7584):52.

(34) Thought for Food (2014)

(35) Baar, K.,(2015),Training and Nutrition to prevent soft tissue injuries and accelerate return to play.Sports science Exchange , 28(142):1-6

(36) Ribas-Fernandez, J.L. et al. Effects of gelatin hydrolysates in the prevention of athletic injuries.Archivos de Medicina del Deporte 15(16): 277-282.

image17

Eklem sorunlarında iyileşme sağlanması (11)
Peptan® kullanılarak yapılan plasebo kontrollü klinik çalışma sonucunda 3 ve 6 ay boyunca günlük oral Peptan® kullanımı ile eklem fonksiyonlarında %7’lik bir iyileşme gözlemlenmiştir.

image18

Vücudun kas kütlesinin gelişmesi (30)(17)
Peptan® içeriğindeki %20 glycine ve %8 arginine sayesinde, kreatin sentezini destekleyerek, egzersiz esnasında performans ve enerjinin artmasına ve vücut kas kütlesinin artmasına destek olmaktadır.

Sporcu performansının artması (30)(31)(32)
Peptan® içeriğindeki %20 glycine ve %8 arginine sayesinde; günde 10gm Peptan® kullanımı yaklaşık 1g arginine üreterek haftada 5 gün, 5 hafta boyunca sporcu gıdası olarak kullanılması sonucunda büyüme hormonu salgılayarak performansı arttırdığı gözlemlenmiştir.

Bağ dokularını güçlendirerek spor yaralanmalarının önlenmesi (9)(23)(29)(22)(27)(11)(19) (35)(36)
Peptan® ile yapılan bir in-vivo çalışmada, kıkırdağı yeniden yapılandırdığı, kıkırdak matriksini, aggrecan ve Tip II kollajen üretimini arttırdığı görülmüş, 8 haftalık kollajen peptid kullanımı sonunda aşil tendonunda, kollajen fibril çapında belirgin artış gözlemlenmiştir. Düzenli Peptan® kullanan sporcularda tendon, ligament, eklem ve adale yaralanmalarında azalma ve iyileşmelerinde hız tespit edilmiştir.

image19

Sporcu beslenmesinde kilo yönetimi (25)
INRA-Agro Paris Tech tarafından yapılan bir in-vivo çalışma, peptan’ın kilo yönetiminde, günlük süt proteinlerine göre daha etkili olduğunu ortaya koymuştur. 2009 yılında yapılan başka bir çalışmada kollajen peptidlerin ister tek başına ister triptohan içeren desteklerle beraber alındığında casein, soya veya whey proteine kıyasla %30-50 arasında daha doyurucu olduğu gözlemlenmiştir.

footer-decor